Ana Sayfa > Yemek Tarifleri > Somon Tarifleri > Somon Dilim
Taze Kuşkonmazlı Soğuk Somon
Malzemesi
- 750 g ya da l kg dilimlenmiş somon
- 1 litre su
- 1/2 bardak beyaz şarap
- 1 O adet karabiber tanesi
- 2 adet defne yaprağı
- 1 yemek kaşığı tuz
Garnitür
- Haşlanmış patates Dereotu
- Kremalı kara turp 15 adet karides
- Dilimlenmiş limon Kuşkonmaz
Hazırlanması
Su, beyaz şarap, karabiber taneleri, defne yapraklarını ve tuzu bir kabın içinde karıştırarak kaynatın. Somon balığı dilimlerini bu karışımın içine atarak yaklaşık 15 dakika pişmeye bırakın. Daha sonra kabı ateşten indirin ve somonları yine bu karışımın içinde soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, somonları dışarı alarak, derisini ve orta kılçığını çıkarın. Aynı tabaklar üzerinde yerleştireceğiniz somon dilimlerini karides, kuşkonmaz ve limon dilim-leriyle süsleyin. Yanında kremalı kara turp ve patates ile servis yapın, ayrıca üzerine dereotu serpiştirin. Bu yemek, ordövr olarak da sunulabilir, ancak bu takdirde somonlar daha küçük parçalara bölünmelidir.